دسته بندی | مقالات ترجمه شده isi |
بازدید ها | 16 |
فرمت فایل | docx |
حجم فایل | 1246 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |
استفاده از شاخص پایداری برای ارزیابی فناوری های برق رسانی برای روستاها - 2015
Using a sustainability index to assess energy technologies for rural electrification - 2015
چکیده :
در این مقاله به ارزیابی عملکرد پایداری فناوری مبتنی بر انرژی با معرفی یک روش در برق رسانی روستاها با استفاده از روش چند متغیره، با نام تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی پایداری (PCA) پرداخته شده است . این از نظر شاخص پایداری فناوری انرژی (ETSI) ارزیابی شده است .
ETSI برای ارزیابی عملکردی پایدار 10 سیستم انرژی مختلف مورد استفاده در هندوستان است. ار آنجا که این روش یک روش استاتیک است ، تجزیه و تحلیل عملکرد پایداری برای سالهای مختلف 2005 ، 2010 ، 1015 بوده که با پیشرفت های تکنولوژیکی و تغییرات در بازار با فناوری های مختلف در طول زمان همراه است . نتایج نشان می دهد که فناوری های خوبی مانند زیست توده ، بیو گاز و فناوری های کوچک آبی دارای عملکرد نسبتا بهتری در میان گزینه های مورد تجزیه و تحلیل است . افزایش اندکی در عملکرد پایداری در 10 سال گذشته در نظر گرفته شده است . فناوری های در حال ظهور مانند انرژی خورشید و باد باید بهبود نسبتا خوبی در عملکرد پایدار در طول زمان مطالعه داشته باشند . اما هنوز هم مشکلات رقابت با فناوری های دیگر و تکنولوژی های مرسوم بدون حمایت وجود دارد . تجزیه و تحلیل انجام شده توسط هزینه های سرمایه گذاری احتمالی و حداقل و حداکثر هزینه ها و هزینه های عملیاتی می باشد .و در تجزیه و تحلیل فناوری انرژی منعکس شده توسط شاخص پایداری ( ETSI ) است . ETSI می تواند موجب بهبود ارزیابی فناوری انرژی شود، زمانی که امکان سنجی از گزینه های در دسترس به وجود می آید .
کلید واژه ها : فناوری شاخص پایداری انرژی ، شاخص ، شاخص های کامپوزیتی ، تجزیه و تحلیل مولفه های اصلی ، برق رسانی
1- مقدمه :
تامین انرژیِ قابل اعتماد ، مقرون به صرفه و عمومی باید در راستای اهداف توسعه (NDG ) قرار بگیرد . از یک طرف چالش در راستای دسترسی به انرژی های قابل اعتماد و پاک به 8/2 میلیارد از مردم جهان وجود دارد و باید برق به 2/1 میلیارد مردم جهان برسد . از سوی دیگر چالش برای مقابله با تغییرات آب و هوایی جهانی وجود دارد . دولت ها در کشورهای در حال توسعه ، برق رسانی به روستاها و مناطق فقیر را در اولویت دارند . به عنوان یک نتیجه, دسترسی به برق، به طور قابل توجهی در سالهای اخیر افزایش یافته است. با این وجود بسیاری از پروژه های انرژی روستایی و برنامه ها برای رسیدگی به پایداری در همان اول شکست خورده است . بسیاری از پروژه های برقی در کشور های در حال توسعه با تمرکز بر ارائه فناوری بوده و موفقیت آنها با میزان تعداد KWاندازه گیری می شود . علاوه بر کمک های فنی جهت دسترسی به برق، بسیاری از برنامه های موجود ممکن است از مقادیر یارانه ها ی بزرگ و با توجه به پرداخت طولانی مدت آنها و پایداری کلی اقتصادی تاثیر پذیرد . به عنوان مثال تعداد زیادی از دیزل ژنراتورهای نصب شده از طرف اهدا کنندگان مختلف در برابر برق رسانی روستاها در افغانستان، پس از سقوط رژیم طالبان بوده است . این یک تلاش پرهزینه در راستای نیازهای فوری بوده است اما یک راه حل پایدار نیست . علاوه بر وابستگی به سوخت های فسیلی وارداتی این تلاشها جهت پایداری می تواند در طول زمان بیشتر توسعه یابد . بدیهی است ارزیابی تکنولوژی یک عامل مهم در انتخاب میان گزینه های متعدد برای تهیه برق باشد. ترن و دیم بررسی گسترده ای بر روی روشها و ابزار ارزیابی فناوری را انجام دادند .